How to Make Tasty Kek Keju Leleh Keju Parut

Kek Keju Leleh Keju Parut.

Kek Keju Leleh Keju Parut You can have Kek Keju Leleh Keju Parut using 11 ingredients and 4 steps. Here is how you cook that.

Ingredients of Kek Keju Leleh Keju Parut

  1. You need of keju Tatura.
  2. It's of biji telur.
  3. You need of sudu kecil esen vanilla.
  4. It's of susu pekat manis.
  5. You need of Dadar Kek.
  6. Prepare of biskut marie.
  7. It's of sudu besar butter.
  8. It's of Keju Leleh.
  9. Prepare of whipping krim.
  10. Prepare of keju Tatura.
  11. Prepare of senduk susu pekat manis.

Kek Keju Leleh Keju Parut instructions

  1. Panaskan butter sampai cair. Lalu hancurkan biskut Marie dan gaulkan bersama butter cair sehingga rata. Lapikkan loyang dengan baking paper dan masukkan biskut marie lalu padatkan dan bakarkan selama 10 minit dengan suhu 150 darjah celcius. Gunakan api atas bawah..
  2. Putarkan keju sampai lembut lalu masukkan susu pekat manis dan putarkan lagi sampai sebati. Masukkan pula telur dan esen vanilla lalu putarkan sehingga sebati. Curahkan kek keju ke dalam loyang yang telah berisi biskut marie sebagai dasar kek. Sediakan loyang yang berisi air lalu masukkan loyang kek keju dan bakarkannya selama 40 minit dengan suhu 160 minit. Setelah masak biarkan sejuk seketika..
  3. Putarkan whipping krim, keju dan susu pekat manis sampai sebati. Lalu curahkan ke atas kek keju. Parutkan pula keju Cheddar lalu taburkan atas kek keju. Sejukkan dalam 10 minit..
  4. Kek siap untuk dihidangkan. Selamat mencuba guys..

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Recipe: Appetizing Kopi Susu Panas

Recipe: Tasty Vanilla cake

How to Make Perfect Kyoto saikyo yaki cod&salmon