How to Make Tasty Kek Batik KoLo

Kek Batik KoLo.

Kek Batik KoLo You can cook Kek Batik KoLo using 7 ingredients and 8 steps. Here is how you achieve it.

Ingredients of Kek Batik KoLo

  1. Prepare of pek biskut Meri 300g.
  2. It's of buku spread / butter 250g.
  3. You need of susu pekat manis.
  4. Prepare of serbuk koko.
  5. Prepare of milo.
  6. Prepare of biji telur.
  7. Prepare of air.

Kek Batik KoLo step by step

  1. Api kecil, cairkan spread/butter bersama susu..
  2. Campur kan serbuk koko dan milo. Kacau sebati, tidak berketul-ketul. Pecah kan telur dan kacau lagi..
  3. Masukkan biskut yg telah dipatah-patah (sy guna Cap ping-pong). Masukkan air. Gaul rata dan tutup api..
  4. Alaskan loyang @ bekas dengan plastik. Renjiskan dengan air sedikit sebelum masukkan adunan kek batik. Padatkan dan rata kan permukaan kek..
  5. Biarkan pada suhu bilik sebelum simpan di dalam peti sejuk. Sedia dipotong dan dinikmati selepas beberapa jam..
  6. Tips = Jika ingin kan rasa milo yg kuat, kurang kan koko dan lebih milo..
  7. Tips = Rasa ini sememangnya manis yg biasa, jika ingin kan lebih manis, lebih kan susu pekat..
  8. Tips = Jika keluar kan kek dari peti sejuk, biarkan seketika dalam 10 minit sebelum dipotong untuk memudahkan potongan..

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Recipe: Appetizing Kopi Susu Panas

Recipe: Tasty Vanilla cake

How to Make Perfect Kyoto saikyo yaki cod&salmon