Easiest Way to Prepare Appetizing Kek Marble Tanpa Telur

Kek Marble Tanpa Telur.

Kek Marble Tanpa Telur You can have Kek Marble Tanpa Telur using 10 ingredients and 8 steps. Here is how you achieve that.

Ingredients of Kek Marble Tanpa Telur

  1. It's of tepung gandum.
  2. Prepare of baking powder.
  3. Prepare of Secubit garam.
  4. It's of Secubit soda bikarbonat.
  5. It's of susu.
  6. Prepare of sudu besar cuka.
  7. Prepare of gula.
  8. It's of minyak.
  9. You need of esen vanilla.
  10. It's of sudu besar serbuk koko.

Kek Marble Tanpa Telur step by step

  1. Sediakan bahan-bahan. Panaskan oven pada suhu 170°C.
  2. Ayak bahan-bahan kering kecuali serbuk koko.
  3. Sediakan susu dan tambahkan cuka. Ketepikan. Biarkan susu akan mengental sedikit..
  4. Setelah susu mengental, tambahkan gula, minyak dan esen vanilla. Kacau dengan whisk sehingga gula hancur.
  5. Setelah gula larut dan sebati, tambahkan bahan kering yang di ayak tadi. Kacau rata..
  6. Bahagikan adunan kepada dua bahagian. Satu bahagian di tambah serbuk koko dan kacau rata.
  7. Isikan adunan berselang seli, bermula dengan adunan plain kemudian adunan coklat sehingga habis dalam loyang pembakar yang telah di gris..
  8. Bakar pada suhu 170°C api atas dan bawah selama 35-40 minit. Keluar kan kek dari oven setelah kek masak. Biarkan sejuk sebentar sebelum dikeluarkan dari loyang pembakar..

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Recipe: Appetizing Kopi Susu Panas

Recipe: Tasty Vanilla cake

How to Make Perfect Kyoto saikyo yaki cod&salmon