How to Prepare Tasty Saenggang Cha (Korean Ginger Tea)

Saenggang Cha (Korean Ginger Tea).

Saenggang Cha (Korean Ginger Tea) You can cook Saenggang Cha (Korean Ginger Tea) using 4 ingredients and 6 steps. Here is how you cook that.

Ingredients of Saenggang Cha (Korean Ginger Tea)

  1. You need of inci halia dibuang kulit dan dihiris nipis.
  2. You need of kulit kayu manis (saiz kecil).
  3. It's of air.
  4. It's of madu untuk diminum bersama.

Saenggang Cha (Korean Ginger Tea) instructions

  1. Sediakan bahan tadi..
  2. Sediakan periuk dan masukkan halia dan kulit kayu manis..
  3. Rebus sehingga 30minit sehingga mendapat secawan air..
  4. Saenggang Cha ini sudah cukup masak apabila warnanya bertukar sedikit keperangan..
  5. Cara saya untuk meminumnya, tuangkan 3-4 sudu besar Saenggang Cha tadi ke dalam cawan teh (bukan mug ya), kemudian tambahkan air panas hingga suku cawan dan sesudu teh madu. Kacau dan minum ketika masih suam. Jika boleh minum tanpa tambahan air, hanya tambahkan sesudu teh madu, lagi elok untuk kelegaan batuk dan selesema dengan cepat..
  6. Baki Saenggang Cha ini boleh disimpan di dalam peti sejuk. Hanya panaskan ketika ingin meminumnya semula..

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Recipe: Appetizing Kopi Susu Panas

Recipe: Tasty Vanilla cake

How to Make Perfect Kyoto saikyo yaki cod&salmon