Easiest Way to Cook Delicious Roti Sarang Lebah dengan Salted Caramel

Roti Sarang Lebah dengan Salted Caramel. This is my favorite homemade salted caramel sauce. It's sweet, sticky, butt… These salted caramels are soft, chewy and perfectly melt away in your mouth. You probably have all the ingredients needed to make them in your When we first made caramels, we admit, things did not always work out.

Roti Sarang Lebah dengan Salted Caramel Ini ada resipi mudah perkongsian saudari Emmie Marzianty yang boleh anda cuba. Ada sarang lebah atau tawon di rumah Anda? Anda dapat menggunakan cara mengusir lebah dan tawon dari Bacaterus berikut ini. You can cook Roti Sarang Lebah dengan Salted Caramel using 18 ingredients and 9 steps. Here is how you achieve that.

Ingredients of Roti Sarang Lebah dengan Salted Caramel

  1. Prepare of Yogurt Bun.
  2. It's of air.
  3. You need of yis.
  4. Prepare of gula perang.
  5. You need of tepung hi protein.
  6. Prepare of garam halus.
  7. Prepare of plain yogurt sejuk peti ais.
  8. It's of minyak jagung.
  9. Prepare of Hiasan kekacang.
  10. It's of pumpkin seeds.
  11. Prepare of sun flower seeds.
  12. You need of almond slice.
  13. It's of black sesame seeds.
  14. It's of Butterscotch Sauce.
  15. Prepare of gula.
  16. You need of buttercup.
  17. You need of heavy cream.
  18. You need of garam.

Kedua, perangkap yang satu ini hampir sama dengan perangkap yang pertama. Hanya saja, Anda tidak perlu repot memotong dan menggantung botol soda bekas. Sekarang popular dengan roti sarang lebah kan , di mana-mana ada jual, tapi yang tak best , ada sesetengah yang rotinya keras , sos butterscotch likat. So jom kita buat sendiri resepi roti sarang lebah butterscotch.

Roti Sarang Lebah dengan Salted Caramel instructions

  1. Campurkan semua bahan ke dalam bm. Uli sampai elastik..
  2. Rounding doh 15g setiap satu. Susun dalam loyang yang sudah disapu minyak@butter.
  3. Proofing roti hingga naik 2x @ 3x ganda, 4-5 jam..
  4. Dah naik sempurna, spray dengan air. Taburkan kekacang.
  5. Bakar suhu 180°c selama 10-15 minit..
  6. .
  7. Untuk sos butterscotch disarankan buat sesama tunggu doh tengah naik. Cairkan mentega, masukkan gula perang. Kacau sebati hingga gula perang hancur sepenuhnya..
  8. Masukkan susu segar full cream secara perlahan@sikit2 sambil kacau sebati sehingga sebati..
  9. Akhir sekali masukkan esen vanila. Kacau hingga sos sedikit likat. Padam api dan sejukkan pada suhu bilik..

Untuk hasil yang betul - betul gebu dan sangat lembut, kami sarankan akak baca. Cara lain untuk menyingkirkan tawon adalah dengan menyemprotkan cuka ke sarangnya. Cara membuat larutan cuka pun cukup mudah, kamu hanya perlu menambahkan satu sendok makan. It is so easy to make; You don't even need to use a candy thermometer! The delicious taste of caramel perfectly combined with the incredibly mouth-watering!

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Recipe: Appetizing Kopi Susu Panas

Recipe: Tasty Vanilla cake

How to Make Perfect Kyoto saikyo yaki cod&salmon