How to Cook Yummy Roti Baghdad

Roti Baghdad.

Roti Baghdad You can cook Roti Baghdad using 10 ingredients and 8 steps. Here is how you cook it.

Ingredients of Roti Baghdad

  1. You need of Ketul Ayam (Boleh guna Ayam Kisar).
  2. Prepare of Timun.
  3. It's of Biji Bawang Besar.
  4. It's of Sudu Sos Cili.
  5. It's of Sudu Sos Tomato.
  6. Prepare of Sudu Gula.
  7. It's of Sudu Kecil Garam.
  8. You need of Air.
  9. It's of Paket Kulit Popia.
  10. It's of Roti.

Roti Baghdad instructions

  1. Rebus Isi ayam Kemudian Kisar kasar. Boleh juga guna ayam / Daging yang telah siap dikisar..
  2. Potong dadu timun.
  3. Potong Bawang Dan Tumis. Masukkan ayam yang telah dikisar..
  4. Masukkan sos Cili Dan Sos tomato. Kemudian Masukkan timun. Gaul Rata. Masukkan sedikit air supaya tidak Kering. Perasakan dengan Gula Dan Garam. Sejukkan seketika.
  5. Potong roti mengikut saiz yang suka..
  6. Potong tengah Dan letak inti..
  7. Balut roti yang telah diletakkan inti tadi dengan kulit popia. Hujung kulit popia letak sedikit air supaya ia melekat.
  8. Panaskan Minyak, kemudian Goreng. Pastikan Minyak betul-betul panas sebelum menggoreng. Goreng sehingga garing kulit popia. Angkat Dan toskan.

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Recipe: Appetizing Kopi Susu Panas

Recipe: Tasty Vanilla cake

How to Make Perfect Kyoto saikyo yaki cod&salmon